torsdag den 4. februar 2010

Kan vandhanen løbe tør for vand?!

Det sker ikke så tit i Danmark, at man kan åbne for vandhanen, uden der kommer vand ud - med mindre man i forevejen er blevet oplyst om, at der er lukket for vandet i en kortere periode. Men ja, det sker altså her i Tanzania.
Her hvor jeg bor, får vi vand fra byen, og derudover opsamler vi lidt regnvand. Men den anden dag lød konstateringen: "Vi har ikke mere vand. Tanken er tom". Øhh nå okay og hvad i al verden gør man så?!? Vi henter det selvfølgelig da bare ude i Tanganyika søen :)

Musungo'erne på strandtur
Vi fyldte bagagerummet i bilen op med store plastictønder, og så gik turen ud til stranden. Her var der liv af mænd, der arbejdede med deres fiskerbåde og kvinder, der vaskede tøj. I mellem dem legede børnene. Eller det vil sige, da vi kom, stoppede legen til fordel for at stå og se på, hvad sådan nogle musungo'er som os lavede. Alle hvide bliver kaldt 'musungo', som ikke betyder 'white man', ligesom mange af tanzanierne opfatter det som om. Det betyder bare en, der rejser rundt og kan ligeså godt bruges om mørke tilrejsende som hvide, men det nægter de selv at bruge det om.

Ikke så ringe endda
Bilen blev parkeret ude i vandet, og mens Just, missionæren, og Jimmi, en arbejder, fyldte tønderne med vand, kunne børnene og jeg da lige bade lidt i den dejlige lune sø. Så intet er så skidt, at det ikke er godt for noget :)

Hallooo regn
Vi har ikke fået ret meget regnvand i den tid, jeg har været her. Sommetider begynder det at blæse, og skyerne trækker sig sammen, men det er sjældent, det ender med at regne. Vi kan se, at det regner i områderne omkring os, men bare ikke lige her, hvor vi er.

Kinesiske propper i skyerne
Hvis man spørger en tanzanier om, hvorfor det er sådan, får man svaret, at det er kinesernes skyld. Der er kinesere i byen for tiden for at lave vejene. Og efter tanzaniernes overbevisning har de noget mekanik, som kan stoppe regnen, så den ikke skylder vejene i stykker. Det lyder som en kæmpe joke: "mekanik, der kan stoppe regnen, yeah right som om", men tanzanierne tror virkelig helt alvorligt på det!
Hvad forklaringen er på, at det ikke regner lige her, ved jeg ikke, men jeg er åbenbart kommet så langt ud, at kinesisk mekanik er en helt fin forklaring.

Unødvendigt vandforbrug - no way!
Vi har igen vand - både det vi selv hentede, og der er kommet noget fra byen igen. Vi skal ikke lege vandkamp, men vi har vand til det, der er nødvendigt at bruge vand til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar