søndag den 7. marts 2010

Cand. luksusspejder :)

Luksusspejderstudiet er et meget praktisk orienteret studie, hvor du lærer at begå dig og leve primitivt - på den fede måde! Altså at leve et luksus-primi-liv (:

Uddannelsessted
Tag derud, hvor du ikke kan komme længere ud i Tanzania - hvis du tager længere, kommer du ud midt i Lake Tanganyika og til Congo - og du har det perfekte uddannelsessted.

Studiets varighed
Studiets varighed afhænger af den studerende og efter hvor godt, man vil have studiets principper ind under huden. For at blive cand. luksusspejder skal man opholde sig i felten i ca. 5 måneder, men man kan også vælge at tage en ph.d i luksusspejderlivet og blive i felten i flere år.

Studiets indhold
Den studerende opnår kompetencer inden for forskellige grene af luksusspejderlivet, fx madlavning. Man lærer, at en gryde kan bruges til andet end at koge kartofler i. Den kan fx også anvendes til at bage kanelsnegle og pizza i over bål.
Et dejligt varmt bad er også et af de projekter, der arbejdes med. Den studerende lærer at varme vand over et kulbål, hvorefter det blandes med koldt vand i en spand, indtil det har en behagelig temperatur. Selve badet foregår ved at anvende en mindre spand til at hælde det tilberedte vand ned over sig.
Forskellige vejrtyper er også et af de emner, den studerende stifter bekendtskab med. Sommetider bagende sol, andre gange ekstrem regn, og det sker også, at den studerende udsættes for lyn- og tordenvejr i en sådan grad, at det gælder om ikke lige at stå det forkerte sted.
Kryb og kravl er heller ikke noget problem efter endt studietid. Fx lærer den studerende, at der er en vis sammenhæng mellem 'klipklapper' og 'kakkelakker' - der er 11 bogstaver i hvert ord, og der er ligesom den samme rytme i ordene. Dette er ikke tilfældigt, for disse to ting hører nemlig tæt sammen. Den studerende oplever nye sider af sine klipklapper, fx at de er et udmærket forsvarsvåben.
Studiestedet er også et udmærket sted at lære at benytte en lommelygte, da det er rigtig mørkt, når det er mørkt - og slanger kan forekomme!
Desuden har den studerende tid til forskellige sysler så som læsning, strikning og dagbogsskrivning, da der ikke forefindes fjernsyn på studiestedet.

Adgangskrav
For at kunne søge ind på studiet skal man have bestået SBX - snobrødseksamen, samt de specifikke krav, dejsnoning på A og pølsepåsætning på B-niveau.

Jobmuligheder
Der er gode muligheder for at studere videre, undervise andre i luksusspejderlivets fantastiske verden eller blot selv nyde godt af de opnåede kompetencer i forskellige situationer.

Studiestart
Der er ledig plads på studiet fra omkring august.

- Mig studerende? Ja da, stud. luksusspejder :) Spejderlejr, du kan bare komme an :)

2 kommentarer:

  1. Hej Henrikka...

    Dejligt at læse at du har det godt derned under fremmede himmelstrøg...

    Det ser ud til at være/blive en spændende tid for dig; tror da at det er godt at du har en god portion humor... ;o)

    Knus Britta

    SvarSlet
  2. Hvor er det festligt at læse din "omskrivning" af hverdagen i Kigoma!
    Håber at du fortsat nyder livet dernede?

    Lasse

    SvarSlet